Skip to main content

Aurinkorannikon suomalainen koulu - Colegio Finlandés

Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa Costa del Solilla, on vuodesta 1991 lähtien toiminut yksityinen suomalainen peruskoulu, jossa annetaan opetusta kaikilla perusopetuksen vuosiluokilla 1-9 sekä lukiokoulutusta. Myös esiopetusta tarjotaan.

Koulu on Suomen perusopetuslain alainen yksityiskoulu, jolla on todistuksenanto-oikeus ja se saa oppilaskohtaista valtionapua Suomesta. Sillä on myös Espanjassa virallinen asema ja toimilupa. Koulusta on siten mahdollisuus siirtyä myös espanjalaiseen kouluun (peruskoulu/lukio).

Koulun opetussuunnitelmassa painotetaan mm. kansainvälisyyttä, luovuutta, omien juurien ja kotimaan kunnioittamista sekä Espanjan ja yleensä eurooppalaisen kulttuurin tuntemusta. Opetusohjelma sisältää kielet englanti, ruotsi ja saksa sekä espanjan kieli kaikilla luokka-asteilla.

Opetussuunnitelmassa painottuvat yksilöllisyys ja omatoimisuus. Lisäksi ympäristössä olevat muut ulkomaankoulut sekä espanjalaiset koulut tarjoavat monet mahdollisuudet kansainvälisiin kontakteihin.


Informacion del colegio en español

Escuela Finladesa es un colegio privado regido por la Ley de Educación Finlandesa, autorizado para emitir certificados de estudios. Más info..

Tue Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun toimintaa

Lahjoitustilit on avattu. Tee lahjoitus koulun tilille ja tue Koulun toimintaa.

Nordea Suomessa
FI50 1228 3000 0413 66
BIC/SWIFT NDEAFIHH

La Caixa Espanjassa
ES96 2100 8726 8122 0003 2486
BIC/ SWIFT CAIXESBBXXX

Johtosääntö

Aurinkorannikon suomalaisen koulun johtosääntö luettavissa koulun sivuilla.

Aurinkorannikon koulu esittää!

Tutustu Suomalaisen koulun media-osastoon, jossa voit ladata koulun oman kappaleen, lukea oppilaiden toimittamaa Finni-lehteä ja katsoa videoita koulun eri tilaisuuksista. Lue lisää..

Video - Suomalainen koulu Espanjan Aurinkorannikolla

Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun toimintaa ja koulutyötä esittelevä videokooste 12/2014.

Vierailut ja tutustumiskäynnit koululle

Ota yhteyttä hyvissä ajoin hallintosihteeri Tiina Karloon ja sovi tapaamisaika, kanslia(a)suomalainenkoulu.net