Espanjan opiskelu
Koska koulu sijaitsee Espanjassa, kaikki esiopetuksen lapset ja perusopetuksen oppilaat opiskelevat espanjaa pakollisena oppiaineena kaksi vuosiviikkotuntia.
Vuosiluokilla 1-3 espanjan kieltä opetellaan toiminnallisesti ja oppilaan taitotason huomioon ottaen koulukohtaisina valinnaisaineina. Vuosiluokalta 4 alkaen espanjaa opiskellaan A2-kielenä. Tämän lisäksi vuosiluokilla 5 ja 6 on omat espanjan alkeisryhmät uusille oppilaille.
Yläkoulussa espanja A2-kielenä jatkuu. Sen lisäksi espanjaa tarjotaan vuosiluokalta 7 alkavana B2-kielenä. Vuosiluokalla 9 on espanjan alkeisryhmä uusille oppilaille. Eri ryhmissä voi olla mukana eritasoisia oppilaita, mutta tämä otetaan huomioon eriyttämällä opetusta.
Espanjan opettajat selvittävät oppilaan oikean ryhmän. Jos on jotain epäselvää, olkaa yhteydessä lapsen/nuoren espanjan opettajaan.
Huoltaja voi pyytää siirtoa A2-kielestä B2-kieleen. Koulu voi myöntää oppimäärän vaihdon, jos syy on oppilaan kokonaishyvinvointiin ja koulunkäyntiin vaikuttava. Tällöin oppilaan näytöt arvioidaan uuden oppimäärän tavoitteiden mukaan. Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa oppilas ei voi lopettaa espanjankielen opiskelua.
Kännykkä ja muut mobiililaitteet
Sosiaaliset taidot opitaan elävässä vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Empatia kehittyy parhaiten elävässä vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa, kun taas digiyhteydet etäännyttävät toisen tunteista. Siksi esimerkiksi kiusaaminen on sosiaalisen median välityksellä helpompaa ja yleisempää kuin koulukiusaaminen.
Näistä syistä olemme ylpeästi kännykkävapaa koulu ja meillä välituntisin tehdäänkin kaikkea kivaa kavereiden kanssa mm. pelaten, leikkien, jutellen, tanssien ja rentoutuen. Kännykkää saa koulussamme käyttää ainoastaan opettajan luvalla sekä opettajan valvonnassa. Tavoitteenamme on edistää lasten ja nuorten sosiaalista kanssakäymistä ja liikkumista.
Koulumatkat ja liikenne
Liikenne Fuengirolassa on vilkasta, joten on tärkeää huomioida liikenneturvallisuus sekä koulumatkoilla että vapaa-ajalla.
Espanjalaiseen tapaan ASK:lla esikoulun – 5. luokan oppilaat tuodaan ja haetaan koulusta huoltajien toimesta. 6.–9. luokan oppilaan huoltajilta kysytään kirjallisesti, kulkeeko lapsi/nuori koulumatkan huoltajan kanssa vai ottavatko huoltajat vastuun siitä, että lapsi/nuori kulkee koulumatkat yksin.
Koulualueelta poistuminen koulupäivän aikana on kielletty perusopetuksen oppilailta. Liikuntapaikoille, lukiolle, A-, B- ja D-tiloihin siirrytään aina opettajan johdolla.
Oppilaiden turvallisuuden vuoksi koulun portin eteen ei saa pysäköidä autoa, eikä myöskään pysähtyä ottamaan lapsia kyytiin. Portin edusta pidetään täysin vapaana autoista.
Poissaolot
1. Mikäli oppilas/opiskelija joutuu esimerkiksi terveydenhoitajan tai muun opiskeluhuoltohenkilön luona käynnin tai luottamustehtävän takia olemaan poissa oppitunnilta, tulee hänen sopia siitä tunnin pitäjän tai luokanopettajan/luokanohjaajan /ryhmänohjaajan kanssa ja huolehtia, että tehtävät poissaolon ajalta tulevat suoritettua.
Oppitunnilta ilman pätevää syytä myöhästynyttä lukion opiskelijaa ei oteta tunnille ja hänet merkitään poissaolleeksi.
2. Jos perusopetuksen oppilas sairastuu koulupäivän aikana, hän ei saa poistua koulusta ilman terveydenhoitajan, opettajan tai rehtorin/apulaisrehtorin antamaa lupaa.
Jos lukion opiskelija sairastuu koulupäivän aikana, hän ilmoittaa siitä opinto-ohjaajalle tai lukiolla olevalle opettajalle.
3. Sairaustapauksissa huoltaja ilmoittaa poissaolosta koululle mahdollisimman pian Wilman kautta tai puhelimitse. Perusopetuksen oppilaiden huoltaja selvittää poissaolot Wilmassa.
Lukiokoulutuksessa alaikäisen opiskelijan huoltaja selvittää opiskelijan poissaolot Wilmassa. Kirjallisen selvityksen voi tehdä myös terveydenhoitaja tai lääkäri.
Täysi-ikäinen opiskelija voi selvittää poissaolonsa itse, ellei hän halua antaa sitä huoltajansa tehtäväksi. Mikäli 18 vuotta täyttänyt opiskelija haluaa huoltajansa wilmaoikeuksien jatkuvan, hän antaa siihen kirjallisen luvan.
Terveydellisistä syistä johtuvien poissaolojen selvittämistä varten voidaan täysi-ikäistä opiskelijaa edellyttää hankkimaan todistus terveydenhoitajalta tai lääkäriltä.
4. Muissa poissaoloissa haetaan lupa viimeistään kaksi päivää ennen anotun loman alkamista. Perusopetuslain mukaan oppilaan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. Perusopetuslaki ei mahdollista peruskoulun oppilaiden koulunkäyntiä etänä.
Lukion opiskelijalla on velvollisuus osallistua opetukseen, jollei hänen poissaololleen ole perusteltua syytä.
Velvollisuus osallistua opetukseen tarkoittaa läsnäolovelvollisuutta koulun työaikoina. Edellytykset opetuksesta vapautuksen myöntämiseen eivät täyty, jos kyse on esimerkiksi kaverin vierailusta Aurinkorannikolla tai perheiden asumis- ja työtilanteista.
Poissaololupa-anomus tehdään vapaamuotoisella viestillä Wilmassa.
Enintään kolmen päivän poissaoloon/lukukausi luvan myöntää perusopetuksessa luokanopettaja tai -ohjaaja. Yli kolmen päivän ja enintään kymmenen koulupäivän poissaoloon/lukukausi (vaikka poissaolopäivät olisivat yksittäisiä, mutta kokonaiskertymä on yli 3pv/lukukausi) luvan myöntää apulaisrehtori.
Mikäli tarve oppilaan yli kahden viikon poissaoloon johtuu perheen asumis- tai työtilanteesta, perheen tulee niissä tilanteissa tehdä järjestelyt niin, että huollettavalla mahdollisuus koulunkäyntiin lähiopetuksessa säilyy esimerkiksi Suomen koulussa.
Jos oppilaan yli kahden viikon poissaololle on jokin muu erityisen painava peruste, loma-anomus osoitetaan rehtorille, joka arvioi asian ja tekee päätöksen loman myöntämisestä tai epäämisestä.
Enintään kolmen päivän poissaoloon luvan myöntää lukiokoulutuksessa ryhmänohjaaja. Yli kolmen päivän poissaoloon luvan myöntää apulaisrehtori.
5. Perusopetuksen oppilas voidaan määrätä korvaamaan luvattomat poissaolot (pinnaamiset, pommiin nukkumiset yms.) ylimääräisellä ajalla mahdollisimman pian. Luokanopettaja/-ohjaaja sopii korvaustuntien ajankohdat oppilaan ja erityisopettajan/apulaisrehtorin kanssa.
Mikäli perusopetuksen oppilaalla on kuukaudessa viisi päivää tai 25 tuntia selvittämättömiä poissaoloja, koululla on velvollisuus ottaa yhteyttä espanjalaiseen sosiaaliviranomaiseen.
Lukiokoulutuksessa selvittämättömät poissaolot saattavat johtaa kurssin/opintojakson keskeytymiseen. Jos kurssin/opintojakson aikana opiskelijan tiedoista ja taidoista ei saada riittävästi näyttöä, niin kurssia/opintojaksoa ei voida arvioida. Siksi myös poissaolojen suuri määrä on riittävä peruste kurssin/opintojakson keskeytymiseen, olipa poissaolojen syy mikä tahansa. Kun kyseessä on lääkärintodistuksella todistetulla terveydellisistä syistä johtuvista poissaoloista, kurssin/opintojakson suorittamisesta sovitaan aina tapauskohtaisesti.
Oppituntien ajat
Esiopetus: klo 9.00-13.00
Perusopetus: | Huomiot |
---|---|
8.15/8.30–9.45 | Esiopetus 9.00-9.45 |
10.00–11.15/11.30 | Ruokailut erillisen aikataulun mukaan |
11.45–13.00 | |
13.20–14.35 | |
14.45–16.00/16.15 |
Lukiokoulutus |
---|
8.30-9.45 |
10.00-11.15 |
11.45-13.00, ruokailu 11.15-11.45 |
13.20-14.35 |
14.45-16.00 |